25 – Waarom loopt de straat onder?

31 oktober 2022

In onze 25e aflevering (hoera) gaan we het hebben over groen in de openbare ruimte. Denk aan suffe termen als duurzaamheid, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Klinkt wollig, maar dat is het niet. Als inwoner kan je je steentje bijdragen, bijvoorbeeld door je regenwater af te koppelen. Maar we zijn vooral ook benieuwd naar de rol van de gemeente als het gaat om het klimaatrobuust maken van onder andere parkeerplaatsen en nieuwbouwwijken.

We nemen vandaag voor het eerst op in de kas (zie foto) en onze gast is niemand minder dan Tim Hinssen, projectleider openbare ruimte bij de gemeente Goirle. Tim kan je ook kennen van Kleine Boodschap: De podcast over alles Efteling, zoals ze dat zelf zo mooi zeggen. Deze maandag staat trouwens hun 300e aflevering live, wat een mijlpaal. Daar kunnen wij alleen maar van dromen.

Tim vertelt over zijn projecten voor de gemeente en hij doet dat op een gezellige, bevlogen en laagdrempelige manier. Hoe ga je nou in overleg met inwoners om tot een zo mooi en groen mogelijk resultaat te komen? Wat zijn de drie grootste discussiepunten vanuit inwoners? Waarom is het tegenwoordig normaal dat er na een bui water op straat blijft staan? Je hoort het allemaal.

Tims mooiste project tot nu toe is de faunapassage ‘Over Heide’, een natuurbrug voor dieren gelegen tussen Goirle en Poppel (België). Voor iedereen te bezoeken en zeker een aanrader.

Wij gunnen iedere gemeente een Tim… 😉


Speciale dank aan: Tim, Niek (Liftmuziek), Lieveke, Mickey, Anki, Sterre, alle Petje afnemers en luisteraars!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl